Peodekoor

Lastepidu

Lastepeod: kuidas muuta need unustamatuks?

Lastepeod on maagilised sündmused. Aga minu arvates peaks lastepidude staarid olema lapsevanemad. Tähistama peaks seda, kuidas lapsevanemad kangelaslikult igapäevaelus vastu peavad. Siin on mõned ideed ja nipid, kuidas muuta lastepeod tõeliselt eriliseks, säilitades samal ajal lapsevanemate meelerahu ja viimast energiat.

Valige peo teema targalt

Esiteks, vali peo teema. Kas see võiks olla superkangelaste seiklus, printsesside ball, dinosauruspark või kosmoseavastusretk? Kui laps unistab superkangelasepeost, kutsu ta teemaarutellu ja lase tal väljendada ka oma soove. Lapsed armastavad olla kaasatud ja nende ideed võivad üllatada. Kui teema on paigas, muutub kogu planeerimine lihtsamaks ja pidu on kindlasti meeldejääv.

Kutsed, mis kutsuvad seiklema

Loo isikupärased kutsed, mis seostuvad peo teemaga. Seda muidugi juhul, kui sul on üks laps. Kui sul on 2 last, võid kutsed osta. Kui oled suurpere vanem, siis ilmselt juba tead isegi – messengeri-kutse ajab asja ära küll. Kui koju on kogunenud mingil arusaamatul põhjusel ohtralt veinipudeleid, siis võiks ju valida lastepeoks piraaditeema – saatke välja kutsed pudelisõnumitena.  See tekitab lastes põnevust ja ootust juba enne pidu. Nende kutsete kohaletoimetamine võib muidugi olla keskmisest natuke problemaatilisem.

Dekoratsioonid, mis loovad meeleolu

Dekoratsioonid on võtmetähtsusega. Värvilised õhupallid, temaatilised lauakatteid ja seinakaunistused muudavad ruumi maagiliseks. Aga kui aus olla, siis lapsed on rahul ka siis, kui teie “dekoratsioonid” on lihtsalt juhuslikult toanurka kuhjatud mänguasjad. Omast kogemusest võin öelda, et kui midagi särab midagi särab ja ripub, siis on lastel rõõmu küllaga. Näiteks selline kuldne kardin või roosa kardin.

Mängud ja tegevused, mis hoiavad lapsed tegevuses

Lastepeod peaksid olema täis tegevust. Planeeri erinevaid mänge ja töötubasid, mis on seotud peo teemaga. Näiteks kui teema on kosmos, korralda raketi meisterdamise töötuba ja planeetide aardejaht. Näiteks tühjadest wc paberi rullidest saab meisterdada ideaalseid rakette. See on väga soodne. Sellest võib teha isegi võistluse. Võitja saab oma emalt loa suureks saades soovi korral kosmosesse lennata.

Kui eesmärk on kõik asjaosalised korralikult õhtuks ära väsitada, siis tasub ehk kutsuda mõni peojuht. Minul on nendega vaid häid kogemusi. Nad on nõus tulema nii mängutuppa kui koju, nii tuppa kui õue.

Toit, mis rõõmustab nii silma kui kõhtu

Lastepeo toit peaks olema maitsev ja lõbus. Arvestama peab, et lastel ei ole nagunii aega süüa. Soovitan varuda popcorni  popcornikarpidesse. Seda muidugi juhul, kui pidu toimub õues või keegi teine koristab teie järelt. Temaatilised koogid, muffinid ja küpsised on alati hitt. Neid võib pakkuda sellise koogialuse pealt, et külalistele jääks mulje, et oled eriti palju vaeva näinud kogu selle korraldamisevärgiga.  Ole valmis kogu ülejäävat toitu ise nautima, kui pidu läbi saab (Seega soovitan juba algselt valida söögid, mis sulle endale kõige rohkem maitsevad). Ära unusta ka mõningaid tervislikke snäkke, mida lapsed saavad hõlpsasti haarata – ja siis kiiresti tagasi panna, sest “seda ma küll ei söö”.

Kingid jätavad lastepeost püsiva mälestuse

Mõtle väikestele kingitustele, mida külalised saavad koju kaasa võtta. Väikesed lapsed ilmselt ei unusta kunagi seda pidu ega sind, kallis lapsevanem, kui kingid neile kaasa õhupalli või mõne väikese mänguasja.  Isetehtud kingid on ka lahedad, aga olgem nüüd realistlikud, närvesäästvam on laiali jagada kleepsud – lapsed on rohkem kui rahul.

Kokkuvõtteks

Lastepeo korraldamine võib olla suur ja raske töö. Aga kui keskenduda detailidele ja kaasata laps planeerimisprotsessi, muutub see rõõmsaks ja loovaks ettevõtmiseks. Pea meeles, et kõige tähtsam on, et laps tunneks end erilisena ja saaks nautida oma päeva koos sõprade ja perega. Võlu on detailides, kuid südamesoojus ja armastus on need, mis muudavad peo tõeliselt unustamatuks.

Lase oma kujutlusvõimel lennata ja loo hetki, mida nii sina kui ka sinu laps mäletate veel kaua! Ja kui pidu läbi, vaju voodisse, sulge silmad ja unusta hetkeks kõik muu – sa oled selle ära teeninud.

Shopping Cart
Scroll to Top